Anasayfa    |  Künye   |  Etik Sorumluluklar   |  İletişim   |

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


BİLGE TONYUKUK’UN ANISINA DÜZENLENEN I. ULUSLARARASI TÜRKÇE EDEBİYAT KÜLTÜR EĞİTİM SEMPOZYUMU’NUN ARDINDAN

UNESCO tarafından 2020 yılının Bilge Tonyukuk Yılı ilan edilmesi vesilesiyle II. Türk Kağanlığı Dönemi’nin önemli devlet adamlarından biri olan Bilge Tonyukuk’un anısını yaşatmak amacıyla Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Derneği, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, Türk Dil Kurumu, Bursa Uludağ Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Batı Kaspi Üniversitesi, Priştine Üniversitesi, Gürcistan Teknik Üniversitesi, Valeh Hacılar Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı, Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Dergisi ve BUGU Dil ve Eğitim Dergisi’nin ortaklığıyla 28-29 Ağustos 2020 tarihleri arasında çevrim içi olarak I. Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Sempozyumu düzenlenmiştir.

Sempozyum, başta Türk Dünyası olmak üzere birçok ülkeden bilim insanının katılımıyla gerçekleşmiştir. Sempozyumda sunulan bildiriler YouTube üzerinden yayın yapan TEKE Akademi Kanalı’ndan ilgililerine canlı yayın hâlinde ulaştırılmıştır.

Bu çalışmada Türklük Bilimi ile ilgili birçok bilim insanını bir araya getiren; Covid-19 salgını sürecinde Türklük Bilimi ile ilgili çalışmaların kesintiye uğramadan devam etmesine katkı sağlayan I. Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Sempozyumu ile ilgili bilgiler verilmektedir.



Anahtar Kelimeler

Sempozyum, Bilge Tonyukuk, yazıt, yıl, TEKE


Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular


Adres : Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı ARTVİN
Telefon : 04662151043-2333 Faks :
Eposta : bugudergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri