Anasayfa    |  Künye   |  Etik Sorumluluklar   |  İletişim   |

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


GÖRSEL SANATLAR UZMANI VE İLLÜSTRATÖR LEVENT ALYAP’IN HAZIRLADIĞI BAZI LOGOLAR ÜZERİNE

Tarihe, kültüre, dile, edebiyata, sanata vd. ait değerler, geçmişten geleceğe aktarılırken bazı bilim, kültür ve sanat adamlarının önemli rol oynadıkları; öncü görevi üstlendikleri görülür. Bu ender insanlar çoğu kez her türlü zorluğa, güçlüğe ve imkânsızlığa katlanıp özverili şekilde çalışarak alanlarına önemli katkılarda bulunmuşlardır. Sıradan olanların sıradan faaliyetler sergiledikleri dönemlerde onların yaptıkları önceleri yadırganıp tepkiyle karşılanmış; sonraki dönemlerde ise kabul görüp benimsenerek farkındalık oluşturmuştur.

Türkiye’de yaptığı çalışmalarla Türk sanat tarihine, Türk kültür tarihine, Türk diline, Türk yazıt bilimine önemli katkılarda bulunanlardan biri de 3 Mayıs 1977 tarihinde Erzurum’da dünyaya gelen (ve asıl çalışma alanı görsel sanatlar ve illüstrasyon olan) Levent ALYAP’tır.

ALYAP’ın sanatının özünü eski Türk kültür ve uygarlığına, Türk sanatına, tarihine, diline, Türk yaşayış ve inanışına ait değerler oluşturmaktadır.

Levent ALYAP, bilişim teknolojilerinden de yararlanarak birbirinden özgün illüstrasyonlar, tasarımlar logolar ve amblemler yapmakta; eski Türk yazıtlarının paleografik, kaligrafik ve epigrafik özelliklerinden hareketle fontlarını hazırlamakta ve bunlarla ilgili birbirinden değerli makaleler yazmaktadır.

ALYAP, başarılı çalışmalarından ve hazırladığı eşsiz tasarımlardan dolayı 2012 yılında merkezi Gürcistan’da bulunan Valeh Hacılar Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından “Türk Dünyası Hizmet Ödülü”ne layık görülmüştür.

ALYAP, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin, başarılı çalışmalarının yanında “Uluslararası TEKE Derneği”nin, “Uluslararası TEKE Dergisi”nin, “TEKE Akademi”nin ve “BUGU Dil ve Eğitim Dergisi”nin “sanat danışmanı” ve “illüstratörü” olarak da görev yapmaktadır.

Bu makalede Levent ALYAP’ın kısa öz geçmişi, sanatı ve hazırladığı bazı logolor hakkında bilgi verilmektedir.



Anahtar Kelimeler

Levent ALYAP, görsel sanatlar, grafik tasarım, illüstratör, logo, amblem, Uluslararası TEKE Dergisi, BUGU Dil ve Eğitim Dergisi.


Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular


Adres : Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı ARTVİN
Telefon : 04662151043-2333 Faks :
Eposta : bugudergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri