Anasayfa    |  Künye   |  Etik Sorumluluklar   |  İletişim   |

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Özet


TÜRK DÜNYASI SEVDALISI, ARAŞTIRMACI, YAZAR, ŞAİR İBRAHİM TERZİOĞLU VE “HÜMA YAĞMURLARI”

İbrahim TERZİOĞLU, 15 Kasım 1964 tarihinde Erzurum’da (Ilıca’nın Ovacık Nahiyesi’nin Çatak köyünde) dünyaya gelir.

Ailesinin Ankara’ya göç etmesi üzerine ilkokulu, ortaokulu ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlar. Yükseköğrenimine Karadeniz Teknik Üniversitesinde başlayan TERZİOĞLU, yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamlar.

Askerlik hizmeti sonrasında bir süre aile şirketinde inşaat ve restorasyon işleriyle uğraşır.

TERZİOĞLU, 1994 yılında Keçiören Belediyesinde kültürden, sanattan ve Türk dünyasından sorumlu “Başkan Yardımcısı” olarak göreve başlar. Bu görevi 15 yıl boyunca başarılı bir şekilde sürdürür. Keçiören’in “modern” ve “tarihî kent” hüviyeti kazanmasına önemli katkılarda bulunur. 2009 yılında Keçiören Belediyesindeki görevi biten TERZİOĞLU, aynı yıl “uzman” olarak Elmadağ Belediyesinde görevlendirilir; buradaki görevini 2018 yılına kadar sürdürür ve sonrasında emekliye ayrılır.

TERZİOĞLU, Keçiören Belediyesinde ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinde görev yaptığı yıllarda Türk Cumhuriyetleri’nin ve Türk dünyasının birliği ve dayanışması için önemli çalışmalar yapar.

TERZİOĞLU, “kent planlayıcısı”, “yönetici” sıfatlarının yanında “araştırmacı”, “yazar” ve “şair” kimlikleriyle de tanınmıştır.

TERZİOĞLU’nun eserlerini “şiir kitapları”, “araştırma - inceleme eserleri” ve “editörlüğünü yaptığı eserler” olmak üzere üç grupta değerlendirmek mümkündür.

Hüma Yağmurları, TERZİOĞLU’nun 2021 yılının Nisan ayında yayımlanmış şiir türünde 7. eseridir. Kitapta toplam 98 şiir bulunmaktadır.

Bu makalede önce TERZİOĞLU’nun öz geçmişi hakkında bilgi verilmekte; sonra da Hüma Yağmurları adlı kitap değerlendirilmektedir.



Anahtar Kelimeler

İbrahim TERZİOĞLU, Türk dünyası, araştırmacı, yazar, şair, Hüma Yağmurları


Kaynakça

Gelişmiş Arama


Duyurular


Adres : Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı ARTVİN
Telefon : 04662151043-2333 Faks :
Eposta : bugudergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri